Polarizační brýle

Polarizační brýle jsou brýle, které obsahují skla s polarizační vrstvou. Jedná se o filtr, který se nanáší na skla dodatečně a který umožňuje dosáhnout věrnějšího podání barev, lepšího vykreslení prostředí kolem nás a zároveň odstraňuje nepříjemné odlesky a zvyšuje sytost barev.

Polarizační brýle v podstatě redukují nadměrnou záři v okolním prostředí a zvyšují tak komfort uživatele při nošení brýlí. Polarizační brýle využijete především při sportu a řízení vozu. Rybáři a jachtaři či všeobecně lidé žijící u moře o tom mohou vyprávět své a jsou to právě oni, kdo na sport využívají polarizační brýle nejvíce. Odlesky od vodní hladiny dokážou během dne sportovní nadšence pěkně potrápit, takže se polarizační brýle staly nedílnou součástí jejich výbavy.

Moderní doba postoupila vpřed a kromě klasických polarizovaných slunečních brýlí lze pořídit i dioptrické polarizační brýle. Pokud se vás týká tato druhá varianta, pak vězte, že možností spousta a že vám polarizační dioptrické brýle poskytnou stejný komfort jako běžné polarizační sluneční brýle. Zvláštní místo v nabídce polarizovaných skel mají polarizační samozabarvovací brýle do auta, které jsou horkou novinkou posledních let.

Polarizační brýle do auta se těší stále větší oblibě a nemusíte být zrovna profesionální řidič z povolání, abyste ocenili jejich výjimečné kvality. Nabídka na trhu s dioptrickými skly je poměrně široká a mezi nejčastěji používané v současné době patří skla Drivewear od společnosti Transitions Optical.

Jedná se o speciální polarizační brýle, které poskytují samozabarvení i v autě (kde se například běžné samozabarvovací čočky kvůli častému UV filtru v předním sklu auta nezabarví), navíc obohacené vrstvou polarizace. 

Pokud hledáte komfort při delších cestách v autě, zvažujete dovolenou u moře nebo jste náruživý sportovec, pak budou polarizační brýle, ať už klasické sluneční brýle s polarizací či polarizační dioptrické brýle samozabarvovací, správnou volbou, kterou může doporučit stále více spokojených zákazníků.

Polarizované čočky do slunečních brýlí vám můžeme exkluzivně zajistit v několika variantách od různých výrobců, proto nás prosím v případě vašeho zájmu neváhejte kontaktovat.

Eurooptik.cz polarizační brýle a polarizační čočky Praha.