Multifokální brýle je třeba vybírat osobně

Multifokální brýle (nebo také progresivní brýle, brýle varilux skla atd.) jsou stále oblíbenější u lidí středního a vyššího věku, jelikož jsou pohodlným řešením při problémech s viděním jak na dálku, tak i na blízko, které se nejčastěji začne projevovat po 40. roce věku.

Multifokální brýle jsou brýlové obruby osazené speciální čočkou, která obsahuje jak zónu korigující krátkozrakost, tak zónu pro dalekozrakost, čímž odpadá nutnost nosit dvoje dioptrické brýle.“

Pokud jste i vy začali o multifokálních brýlích vážně uvažovat, pak si přečtěte následující řádky, které vám vysvětlí, jak koupit multifokální brýle a multifokální skla. Multifokální brýle představují velkou přednost v tom, že nemusíte střídat brýle na čtení a brýle na dálku, ale využíváte v podstatě jedny brýle na všechny vzdálenosti. Multifokální skla mají v jednom skle pokryty všechny zóny s tím, že v horní třetina nahrazuje brýle na dálku, druhá část je určena pro vidění na střední vzdálenost, která obvykle zahrnuje sledování např. počítače, a nejspodnější část vám bez sebemenších problémů přiblíží písmena v knížce či telefonu.

Brýlové obruby na multifokální brýle a obroučky na multifokální brýle musí mít minimální výšku očnice 30 mm.“

S rozložením jednotlivých zón multifokálních brýlí je spojena první a základní podmínka na brýlové obruby, které budete vybírat. Tou je minimální výška očnice 30 mm, ideální je pak klidně i 35 mm a více, aby se do brýlí jednotlivé zóny vešly, a vy jste viděli zcela pohodlně. Současné módní trendy nahrávají právě těm, kteří se rozhodnou pro multifokální brýle, jelikož jsou větší brýlové obruby a obroučky velice in a jejich nabídka je oproti létům minulým velmi široká, takže určitě nebudete omezeni ve výběru nových dioptrických brýlí s multifokálními skly.

Brýlové obruby na multifokální brýle a obroučky pro multifokální brýle můžete snadno vybrat v našem obchodě, stačí si jen zvolit optimální výšku očnice, tvar či barvu, která se vám líbí. Skla pro multifokální brýle je však nutné nechat zhotovit přímo ve specializované oční optice, aby bylo zajištěno precizní rozložení jednotlivých zón multifokálních skel a čoček a výsledné dobré vidění.

„Pokud potřebujete multifokální skla, doporučujeme zvolit specializované pracoviště, které má veškeré potřebné znalosti a technologie a proměří jednotlivé zóny pro multifokální skla přímo na vašem obličeji.“

Proces funguje následovně: vámi zakoupenou či zvolenou dioptrickou obrubu přinesete s sebou a optometrista pak prostřednictvím počítače změří jednotlivé zóny pro ty konkrétní dioptrické obroučky přímo na vašich očích. Pak už jen vyberete vhodné multifokální skla a čočky a nemusíte se omezovat pouze na čirá skla, ale v nabídce jsou samozabarvovací progresivní skla či různě tenčená progresivní skla pro případ, že máte více dioptrií a chcete nosit lehká a tenká skla, které vám zajistí dostatek pohodlí po celý den. Pak už následuje pouze výroba multifokálních skel, která trvá několik dnů, a můžete se těšit na svoje nové multifokální brýle.

Multifokální dioptrické brýle a multifokální skla jsou komplexní řešení, které vyžaduje precizní měření, proto nedoporučujeme nákup kompletních multifokálních brýlí na internetu."

I když jsme sami založení na prodeji brýlových obrub a obrouček na internetu, tak nedoporučujeme nakupovat multifokální brýle a multifokální skla  na internetu. Kvůli komplexnosti a náročnosti celého procesu měření pro multifokální brýle a skla sami svým klientům tuto službu nenabízíme, ale v případě zájmu je posíláme do prověřené specializované optiky.

I když je výsledná cena multifokálních brýlí z e-shopu jistě lákavá, tak v tomto případě se může pořízení multifokálních brýlí bez důkladného přeměření stát noční můrou pro zákazníka a znamenat řadu problémů při nošení končícím zbytečně vyhozenými penězi. Je značný rozdíl mezi tím prodávat brýlové obruby a obroučky a suplováním práce specialistů a potřebných technologií k tomu, abyste s multifokálními brýlemi neměli problémy.

V e-shopu Eurooptik.cz můžete brýlové obruby pro multifokální skla vybírat v pohodlí vašeho domova a navíc za skvělé ceny. Investice do multifokálních skel je vždy poměrně vysoká, ale nahradí vám v podstatě troje dioptrické brýle pro různé vzdálenosti. S cenami našich obrouček vás nové multifokální brýle nebudou stát jmění a ještě si užijete krásné značkové brýle, které vám přinesou luxusní, značkový a moderní vzhled. Pro všechny, komu zaleží na svém vzhledu a image, nabízíme luxusní a značkové dioptrické a sluneční brýle levně.

Jen v Eurooptik.cz najdete nejkvalitnější značkové brýle a nejmodernější brýle dle světových trendů za rozumné ceny.