Falešné wayfarer brýle

Společnost Luxottica jako majitel ochranné známky a výrobce slunečních brýlí Ray-Ban a dioptrických obrouček Ray-Ban se rozhodl zažalovat módní dům patřící skupině BCBG Max Azria Group za vědomé kopírování slavné značky Wayfarer.

Podle společnosti Luxottica se skupina BCBG dopustila neautorizovaného prodeje a kopírování slunečních brýlí, které připomínají slavný a hlavně patentem chráněný tvar brýlí Ray Ban Wayfarer. Společnost Luxottica je další z řady nadnárodních společností, která se pustila do boje s firmami, které parazitují na originálních a úspěšných brýlích chráněných patenty, kopírují a klamou zákazníky.

I na českém trhu se můžete potkat s bujarým kopírováním slavného tvaru, který ikonické sluneční brýle Wayfarer představují. Kromě vyloženě čínských napodobenin nebo rovnou falešných brýlí Ray Ban Wayfarer se i u nás zejména v e-shopech či levných řetězcích s módou roztrhl pytel se zaručeně originál wayfarer brýlemi podivné kvality s cenovkou 150-350Kč.

„To, že vypadají jako Ray Ban Wayfarer brýle, ještě neznamená, že jsou originál.“

I když pomineme kvalitu, které nabízí brýle za tuto cenu, originál brýle a tvar Wayfarer je jen jeden a jsou to brýle Ray Ban. Proto pokud už toužíte po Wayfarer brýlích, než vymýšlet nesmysly a hazardovat s kvalitou nákupem „originál a super kvalitních brýlí“ za 250,- Kč, doporučujeme nákup originál brýlí Ray Ban Wayfarer, které pořídíte už od 2.000,- Kč.

„Falešné brýle Ray Ban Wayfarer poznáte podle ceny a kvality materiálu.“

I když příběh pro českého klienta je vždy stejný a začíná slovy „všechno se to stejně vyrábí v Číně a rozdíl je jen v ceně, protože velké korporace jsou nenažrané“, originál a napodobeninu pozná zaručeně i laik, a to jen ohmatem.

Základem všech levných brýlí je barvený plast a lehké kovové konstrukce tak, aby se ušetřilo na vstupních surovinách. Značkové a luxusní brýle jsou vyráběné z acetátu celulózy a kvalitních kovových materiálů, které zaručují stálost, takže vám brýle vydrží a jsou na ohmat bytelnější a lépe zpracované. Zároveň nákup originál brýlí zaručuje, že sluneční skla budou mít všechny deklarované typy ochrany, za které ručí výrobce. U čínských brýlí z tržnice neexistuje žádná kontrola ani povinnost zboží certifikovat. Obzvláště se vyvarujte zakoupení originál Ray Ban Wayfarer přes inzeráty v bazarech a neprověřené eshopy za příliš levné ceny.

„V případě, že chcete ušetřit, pak sluneční brýle Ray Ban Wayfarer kupujte na konci letní sezony, kdy se většinou prodejci snaží uvolnit sklady na nové zboží.“

Sluneční brýle Wayfarer se objevily na trhu módních doplňků a brýlí již v roce 1952, přičemž společnost Bausch&Lomb registrovala ochrannou známku o dva roky později. Obchodní značku Ray-Ban pak společnost Luxottica odkoupila v roce 1999.

Sluneční brýle Wayfarer se během této dlouhé doby těšily různé popularitě, největší úspěch však zaznamenaly v 80. letech, kdy se často objevovaly v hollywoodských filmových trhácích či hudebních videoklipech.

Luxottica je největší světovou společností vyrábějící sluneční brýle a dioptrické obroučky známých módních značek jako brýle Alain Mikli, brýle Armani Exchange, brýle Arnette, brýle Brooks Brothers, brýle Burberry, brýle Bvlgari, brýle Chanel, brýle Coach, brýle DKNY, brýle Dolce & Gabbana, brýle Emporio Armani, brýle Giorgio Armani, brýle Michael Kors, brýle Miu Miu, brýle Oakley, brýle Oliver Peoples, brýle Paul Smith Spectacles, brýle Persol, brýle Polo Ralph Lauren, brýle Prada, brýle Ralph Lauren, brýle Ray-Ban, brýle Starck Eyes, brýle Tiffany & Co., brýle Tory Burch, brýle Versace a brýle značky Vogue.

Eurooptik.cz značkové dioptrické brýle levně Praha.