Platí jediné: nikdy neříkej nikdy! Dioptrické brýle a celkově nové módní trendy je často těžké přijmout a zvyknout si na ně. Je to obzvláště těžké u dioptrických brýlí, které musíte nosit často celý den a přitom brýle jsou to první, čeho si na vás ostatní všimnou. Brýle nemůžete jen tak sundat, pokud si zrovna nejste jistí, že se hodí k vašemu stylu, protože jednoduše neuvidíte. Změna brýlí je spíše postupný proces a přechod od jednoho módního stylu k dalšímu. Doby úzkých obrouček se širokými stranicemi jsou ty tam a brýle wayfarer jsou populární již několik let.

Současná móda prosazuje dioptrické brýle větších oválných a kulatých tvarů či užší stranice brýlí. V kurzu jsou zkrátka brýle s jednodušším designem bez zbytečných detailů. Nicméně tyto brýle jsou pro některé zákazníky strašákem; jednoduše se bojí, že jsou takové brýle příliš extravagantní a nebudou jim slušet. Na obranu nových trendů v dioptrických brýlích musíme říct, že je to spíš o tom, jak zákazník zkombinuje nové brýle s oblečením a dalšími doplňky - život je o změnách a nové dioptrické brýle zvládnou jednoduchou proměnu stylu dokonale.

Potvrzuje to řada spokojených zákazníků, kteří nejprve tvrdili věty typu "tohle bych si na sebe v životě nevzal nebo bych si ani nemyslel, že je můžu nosit", ale poté, co takové brýle vyzkouší, rychle změní názor. Dioptrické brýle mohou pro mnohé znamenat velkou změnu módního stylu, ale nejbližší jistě ocení nový vzhled a proměnu, kterou módní dioptrické brýle přináší.