Sluneční brýle - bonton

Sluneční brýle patří do letního období jako běžná součást dámské kabelky.

Mnozí z nás se domnívají, že sluneční brýle můžeme nosit kdekoli a kdykoli. Je pravda, že pravidla, jak a kde můžeme či nemůžeme nosit sluneční brýle, nejsou sepsána, nicméně existuje několik nepsaných pravidel o tom, jak a kde se sluneční brýle nosí.

Sluneční brýle při rozhovoru

První situací, na kterou musíme upozornit, je nošení slunečních brýlí při rozhovoru, aniž bychom se ujistili, že to protistraně v rozhovoru nevadí. Vysvětlení je jednoduché - přirozeně se totiž snažíme při rozhovoru dívat do očí a v případě, že máte sluneční brýle na očích, může se protistraně v rozhovoru zdát neseriózní, pokud si oči zakrýváte.

Sluneční brýle v místnostech

Sluneční brýle jsou odvozeny od slova slunce, tzn. pokud slunce není nebo pokud nemáme akutní zdravotní problém s očima, nenosíme je. Toto pravidlo platí obzvláště v MHD, obchodech či restauracích a všude tam, kde slunce nesvítí. Potápěčské brýle také nenosíte v nákupním centru, i když budou od Diora.

Sluneční brýle a pánové

Dalším přestupkem proti módním zvykům a módě obecně je nosit sluneční brýle na hlavě ve vlasech; ať už se nám hiphop hudba líbí sebevíc, jednoduše je to módní faux pas. Muži by se zároveň měli vyvarovat nošení slunečních brýlí na čele. V případě, že pominul důvod sluneční brýle nosit, měli bychom je vložit do pouzdra či sáčku, které brýle ochrání proti poškození. Případně je možno sluneční brýle zavěsit za límec trička, košile aj.

Obecně jsou sluneční brýle ve vlasech i u dam považovány za přestupek proti módním pravidlům, a zároveň čelenka bude levnější varianta, jak držet vlasy na svém místě. Horší než módní přestupek je to, že při nošení slunečních brýlí ve vlasech dochází k rozšiřování, deformacím a namáhání materiálu, při kterém se výrazně snižuje životnost vašich brýlí.

Sluneční brýle na kolo

Posledním zásadním přestupkem, který bychom měli zmínit, je nosit cyklistické sluneční brýle či sportovní sluneční brýle k obleku či jinému konfekčnímu oblečení. Obecně vzato jsou sportovní sluneční brýle svým jménem určeny především na sport, takže pokud nejezdíte na kole do práce v obleku a s aktovkou, sportovní sluneční brýle nechte doma.

Sluneční brýle z vás můžou jednoduše udělat hvězdu léta a zároveň být krásným módním doplňkem, ale také mohou pokazit celkový dojem z vašeho outfitu, proto je vybírejte zvlášť pečlivě a s rozvahou. Nikdy nevíte, kde a kdy narazíte na “tu” či “toho” pravého a bylo by dobře, aby první dojem nebyl pokažen nevhodně vybraným doplňkem.

Eurooptik.cz luxusni a značkové sluneční brýle levně.