Jak hledat brýle na internetu?

Zažíváte peklo při hledání brýlí na internetu? Zajímá vás, jaká je nejrychlejší cesta k brýlím?

Přemýšlíte, jak vybrat brýle na internetu, když je zde tolik výsledků a ne všechny jsou relevantní? Pokusíme se vám nastínit, jak nejlépe vyhledat brýle na internetu a zároveň jednoduše.

Díky tomu, že provozujeme e-shop, velká část naší práce je optimalizace našich stránek Eurooptik.cz pro vyhledávače tak, aby se vám, zákazníkům, ukazovaly co nejlepší a nejvýstižnější výsledky hledání pro výrazy jako brýle, dioptrické brýle, sluneční brýle, brýlové obruby a brýlové obroučky.

Tak jako třeba v masně bude s větou „dejte mi maso“ asi trochu problém se někam smysluplně dostat, i při používání internetu čím lépe specifikujeme cokoli před a za slovem brýle, tím lepší výsledek na téma brýle se zobrazí.

Brýle – obecné klíčové slovo, u kterého je komplikované zacílit, a tak na slovo brýle se bude zobrazovat spousta podstatných, ale i nerelevantních výsledků, které nebudou se slovem brýle mít moc společného včetně 3D brýlí a brýlí pro virtuální realitu. Je proto zapotřebí hned v úvodu rozlišit, zda vás zajímají dioptrické brýle nebo sluneční brýle.

Sluneční brýle – pokud použijeme klíčové slovo sluneční brýle, pak výsledky budou přímo souviset s brýlemi na ochranu před sluncem, ovšem i zde je zapotřebí dále rozlišovat, zda vás zajímají luxusní sluneční brýle, značkové sluneční brýle, sluneční brýle na kolo, sluneční brýle levně, sluneční brýle polarizační atd., takže pro nejlepší výsledek je nutné specifikovat blíže skupinu produktu. Další sekce je dělení na dámské sluneční brýle a pánské sluneční brýle. Je hodně e-shopů, které se zaměřují pouze na jeden typ brýlí, čímž je lepší při vyhledávání určit, zda požadujete dámské sluneční brýle nebo pánské sluneční brýle.

Dioptrické brýle – jedná se o kategorii brýlí, které již mají osazena dioptrická skla, nicméně záleží na tom, co si kdo pod slovem dioptrické brýle představuje; tudíž se při optimalizaci této kategorie ještě objevují podkategorie dioptrické brýle, brýlové obruby a brýlové obroučky.

Brýlové obruby reprezentují pouze rám a stranice bez dioptrických skel a někdo pro tento účel používá také slovo brýlové obroučky či jen obroučky. I dioptrické brýle se dále pro vyhledávání dělí na luxusní dioptrické brýle, značkové dioptrické brýle a sportovní brýle, brýle na kolo atd. a samozřejmě na dámské dioptrické brýle a pánské dioptrické brýle. Samostatné kategorie jsou dětské brýle, a to jak dětské dioptrické brýle, tak i dětské sluneční brýle.

Luxusní brýle, ať už luxusní dioptrické brýle nebo luxusní sluneční brýle, jedná se zejména o návrhářské brýle a světoznámé módní brýle jako Dior, Gucci, Louis Vuitton, Chanel, Tiffany, Cartier a jiné, které mají dlouholetou historii luxusu a udávají módní trendy na danou sezónu, které pak následně drtivá většina „značkových“ brandů drze kopíruje či lehce poupraví a následně vydává za své. Naštěstí pokud budete vyhledávat luxusní dioptrické brýle nebo luxusní sluneční brýle, s největší pravděpodobností narazíte na užší výběr kvalitních brýlí.

Značkové brýle dle definice českého prostředí vyhledávačů jsou vše, co má jakoukoliv značku. Ač toto slovo přišlo ze zahraničí, kde se pod pojmem „branded eyeglasses“ označují světoznámá jména a kvalitní značkové brýle, tak v Čechách tento pojem sklouzl k označování prakticky všech brýlí, které si ani nezaslouží označení značkové brýle, ať už jménem nebo cenovkou. Tak se vám může stát, že na slovo kvalitní značkové brýle vám jako první vyhledávač nabídne brýle za 200 Kč vyrobené v Číně, které moderní design a kvalitu nepotkaly ani z letadla. Kategorie značkové brýle jsou co do vyhledávacího dotazu nejkomplikovanější, jelikož se jedná o střed, kam přesahuje spousta nevhodných výsledků, a tak je složité vyhledat relevantní výsledek.

Díky nejasné regulaci a pravidlům ze strany vyhledávačů a jejich benevolenci lze kategorie popisovat dle přání a rozpoložení majitelů e-shopů. Najít brýle na internetu je tak docela složitá operace, která vyžaduje pochopení základních pravidel, které se vztahují na brýle a vše kolem brýlí. V opačném případě vás čeká dlouhé hledání a pročítání mnoha stránek.

Doufáme, že vám náš popis alespoň trochu pomůže zkrátit cestu a čas k vašim novým brýlím.

Eurooptik.cz luxusní a značkové dioptrické brýle a sluneční brýle levně.